Op woensdag 23 mei organiseert vzw Sportcomité Olen, in samenwerking met Progress Sports vzw en voetbalclub A.O.V.V. een minifootgolftoernooi voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar.

Miniwatgolf?
Minifootgolf is een creatieve combinatie tussen minigolf en voetbal. Bij deze sport krijg je geen golfstick of een balletje, maar enkel een voetbal. Deelnemers trachten door middel van hun traptechniek de bal langs verschillende hindernissen en vervolgens in een 'hole' te krijgen. In tegenstelling tot klassiek voetbal is snelheid of kracht hier niet van tel, wel belangrijk zijn concentratievermogen en traptechniek.
 
De voetbalterreinen van A.O.V.V. worden voor een dag omgetoverd tot een heuse minifootgolfpiste. Het toernooi gaat van start om 16.00 uur, aanmelden kan vanaf 15.30 uur in de kantine. Het toernooi staat onder leiding van gediplomeerde voetbaltrainers.
 
Wie kan deelnemen?
Het toernooi is toegankelijk voor duiveltjes (5- tot en met 8-jarigen), preminiemen (9- en 10-jarigen) en miniemen (11- en 12-jarigen). Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig. Uiteraard zijn alle kinderen van deze leeftijd welkom, je moet hiervoor echt geen voetballer zijn. Zorg uiteraard wel voor sportieve kledij en schoenen. De organisatie verwelkomt ook graag alle supporters en sympathisanten. 
 
De minifootgolf kadert in ‘het jaar van het voetbal’, een organisatie van vzw Sportcomité Olen, A.O.V.V, KAC Olen en SK Hezewijk.